Kopecký a spol. sa nevedeli dočkať, Tatara to už nebavilo

04.05.2012 Celý región

Helsinki 4. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti sa v piatok dopoludnia už nevedeli dočkať úvodného zápasu na 76. majstrovstvách sveta v Helsinkách. Po týždňoch tréningov a prípravných zápasov sa hotovali na spolufavorita A-skupiny. S cieľom uhrať proti Kanade čo najlepší výsledok.

"Už sme sa na to veľmi tešili. Človeka proste nebaví stále len trénovať a pripravovať sa. Zatiaľ sme ani nemali čas pozrieť si mesto, trénujeme ďaleko od centra a hlavne sme sa zamerali na prípravu proti Kanade," uviedol mladý útočník Tomáš Tatar a k piatkovému rivalovi Slovenska dodal: "Je to veľmi silný súper. Hlavné bude dobre brániť a samozrejme, dať o jeden gól viac ako oni."

Center Tomáš Kopecký síce priletel do Helsínk priamo z NHL, kde jeho Florida vypadla v prvom kole play off, ale rovnako ako ostatní hráči aj on už mal obrovskú chuť opäť hrať. "Pár dní som si oddýchol, zregeneroval sily a už sa teším na majstrovstvá. Je niečo iné byť v zápasovom tempe, ako keď len trénujete," uviedol Kopecký, ktorý dorazil do Fínska už v utorok.

"Posledné štyri dni som všetko podriadil dnešnému zápasu, príprava naňho pre mňa začala vlastne už keď som odletel z Floridy. Prvé dva dni boli trošku ťažšie, musel som sa vyrovnať s časovým posunom a ďalšími vecami, ale už sa cítim fajn. Partia je super, dobre sa bavíme a dúfam, že keď budeme hrať srdcom, dostaví sa aj výsledok," uviedol tridsaťročný center.
 

Vyberte región